Personeelsfeest en de WKR 2015

We ontkomen er niet meer aan... de WKR is er door en wordt per 1 januari 2015 verplicht voor iedereen. Deze nieuwe wet heeft aardig wat gevolgen voor personeelsfeesten, bedrijfsuitjes en zelfs het Sinterklaasfeest voor de kinderen van uw medewerkers. 

Toch zijn er nog steeds diverse mogelijkheden om de feestelijke bijeenkomst van uw medewerkers te combineren met bijvoorbeeld een presentatie over de nieuwe structuur van het bedrijf, het nieuwe beleid of de nieuwe manier van communicatie. Als u dan de feestelijke bijeenkomst een zakelijk karakter geeft en laat plaatsvinden op het eigen bedrijfsterrein of in het eigen bedrijfspand, dan blijkt dat toch niet alles onder de WKR regeling valt. 

Mijnpersoneelsfeest.nl adviseert u graag over de nieuwe mogelijkheden van de WKR. 

Wat zegt de Belastingdienst zelf over WKR & het personeelsfeest?

(kopie teksten van de website belastingdienst.nl)

Werkplek en personeelsfeesten, recepties en jubilea
Voor personeelsfeesten, recepties en jubilea is het begrip werkplek ruimer. De consumpties tijdens het feest, de receptie of het jubileum zijn voor al uw werknemers onbelast als het feest plaatsvindt op een plaats waarvoor u arboverantwoordelijk bent (het bedrijfspand, een tent op uw parkeerplaats etc.). Het is dus ook onbelast voor werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren. Voor werknemers van een verbonden vennootschap geldt deze uitbreiding van het begrip werkplek niet.  

Hoe u om moet gaan met personeelsfeesten, recepties en jubileumfeesten, hangt af van de locatie van het feest:

  • feest op de werkplek
    De verstrekte consumpties zijn onbelast, ook voor werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren. Voor werknemers van een verbonden vennootschap (zie paragraaf 20.2.1) zijn de consumpties wel belast.

  • feest op externe locatie bij een derde
    Deze feesten zijn loon van de werknemer. Maar u kunt dit loon ook als eindheffingsloon onderbrengen in uw vrije ruimte.

Vergoedingen voor personeelsfeesten, recepties en jublileumfeesten zijn loon van de werknemer. Maar u kunt dit loon ook als eindheffingsloon onderbrengen in uw vrije ruimte.

Bij een externe activiteit waarbij het zakelijk karakter overheerst en het feestelijk karakter niet meer dan bijkomstig is, hoeft u de totale kosten niet te splitsen in zakelijke en consumptieve kosten. De consumpties zijn onbelast.

Sinterklaasfeest

Bij de organisatie van een Sinterklaasfeest voor de kinderen van de werknemers zijn er 2 mogelijkheden:

  • U organiseert het feest op de werkplek bijvoorbeeld in de kantine. Het feest is een niet-ongebruikelijke voorziening. Het feest is daarom geen loon voor de werknemers. Het is ook geen loon van de werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren. Als u de kinderen of de werknemers een cadeau meegeeft voor thuis is dat loon van de werknemer. Maar u kunt dit loon ook als eindheffingsloon onderbrengen in uw vrije ruimte.

  • U organiseert het feest extern bij een derde. De waarde van het feest en de eventuele cadeaus voor de kinderen of de werknemers is loon voor de werknemer. Maar u kunt dit loon ook als eindheffingsloon onderbrengen in uw vrije ruimte.

Overig nieuws

Personeelsfeest en de WKR 2015 Personeelsfeest en de WKR 2015 Personeelsfeest en de WKR 2015